Simplifier Developer Home Forums Simplifier Forum List not showing data anymore after transport

Tagged: ,

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #22987
    AvatarNiklas
    Participant
    • Topics: 4
    • Replies: 4
    • Padawan

    Hey everyone,

     

    I implemented a list in a test environment that receives data from a connector call (which collects data from an SQLite DB). Everything works fine in the test environment. Then I transported the application to a new environment and suddenly the data does not show anymore. I setup the initialised the DB again and the connector works perfectly fine. You can see in the debugger, that all the data is loaded properly and binds correctly to the list’s aggregation. However, the data still does not show. Does anyone have any ideas?

     

    Some Screenshots for clarification are following here:

    Table Configuration:

    Table Config

     

    Table Structure

    Mapping in Connector Call Output:

    Table Mapping

     

    The data in the debugger. Everything is there and you can even get the data from the aggregation of the list.

    Code Connector Output

    Code List Aggregation items

     

    This is the final result in the list:

    List result

     

    I would appreciate your help.

     

    (I also tried using a table. That also did not work.)

     

    Thank you very much in advance and kind regards,

    Nik

    #22990
    chrischris
    Keymaster
      Has successfully completed the online course No-Code.
      Has successfully completed the online course Low-Code.
      Has successfully completed the online course Pro-Code.
    • Topics: 2
    • Replies: 87
    • Jedi Master
    Up
    0
    Down

    Hello there,
    as you are using SQlite, you need to download the SQLite file from the test-system connector and upload it on you destination’s connector. The transport of the App doesn’t include the SQL Data, that is why you can see no data after transport.

    Please see attached Screenshot on how to down- and upload SQlite Database

    Hope that helps

    Chris

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #22992
    AvatarNiklas
    Participant
    • Topics: 4
    • Replies: 4
    • Padawan
    Up
    0
    Down

    Hi again,

    thank you very much for your help Chris.

    I followed your suggestion. Sadly the data still is not showing in the List.

     

    Any other ideas?

    I already tried importing and using a different OpenUI5 library.

     

    Kind regards,

    Nik

    • This reply was modified 1 month, 2 weeks ago by AvatarNiklas.
    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #22995
    AvatarImmersion
    Participant
    • Topics: 0
    • Replies: 25
    • Jedi
    Up
    0
    Down

    Hello Niklas,

    is the list that you’re binding your data to integrated into a module by any chance? And which Simplifier version is running on your instance currently? The observed behavior might be related to a bug we’ve identified when using list bindings in modules that are unloaded and then reloaded during runtime and is somewhat connected to the Autobind module that has been integrated into Simplifier’s code base up until the newest 5.5 release where you are now able to turn it off for the first time. Another useful information I’d like to know would be the value of the templateShareable property of the list control’s items aggregation. You can look it up in the widget definition under the tab “template”.

     

    Regards,

    Armin

    #23016
    AvatarNiklas
    Participant
    • Topics: 4
    • Replies: 4
    • Padawan
    Up
    0
    Down

    Hello Armin,

    that is actually the case. The list is in a module and the logic to fill the list is also embedded in this module. I am running the application here.

    I managed to find a way to make the list work. This is not the nicest way, but it works:

    var oModel = new sap.ui.model.json.JSONModel(this.getView().getModel(“variableHolder”).getData().currUserCol);
    this.getView().setModel(oModel);

    var oItemTemplate = new sap.m.StandardListItem({title:”{lastName}”, type:”Navigation”});
    this.getView().byId(“ListRegUsers”).bindAggregation(“items”, {
    path: “/”,
    template: oItemTemplate,
    templateShareable: false
    });

     

    I cannot find the templateShareable property in the Simplifier’s Widget configuration. However I am setting this property in my code, as you can see above.

     

    I am open for better ideas for a solution, but for now this is working.

     

    Kind regards,

    Nik

    #23045
    AvatarImmersion
    Participant
    • Topics: 0
    • Replies: 25
    • Jedi
    Up
    0
    Down

    Hello Niklas,

    your solution sounds quite nice! However it relies on scripting the aggregation binding which is of course what we want to avoid with Simplifier. I think it’s proven nevertheless that you’re problem is caused by the aforementioned bug and we’re working to provide a solution in the following days. This will include an overhauled standard content transport file for all to use on their instances running release 5.5. I will update this topic as soon as it’s available and we’re sure that turning off the autobind module won’t cause any errors anymore.

     

    Btw I attached a screenshot showing the place where you could have changed the templateShareable property in the widget configuration yourself, hopefully this won’t be needed anymore soon though.

     

    Regards,

     

    Armin

    • This reply was modified 1 month, 1 week ago by AvatarImmersion.
    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #23069
    AvatarNiklas
    Participant
    • Topics: 4
    • Replies: 4
    • Padawan
    Up
    0
    Down

    Hello Armin,

     

    thank you very much for your support. And thanks in advance for keeping me updated.

     

    Regards,

    Niklas

    #23241
    AvatarImmersion
    Participant
    • Topics: 0
    • Replies: 25
    • Jedi
    Up
    0
    Down

    Hello Niklas,

     

    here’s some fresh information you’d like to know about: yesterday we published hotfix 55 for Simplifier release 5.5 which should solve the problem concerning the displaying of data in lists that are contained in modules which are frequently reloaded. So I would advise you to upgrade your instances to said hotfix or a higher version of course. In addition to that, you have to take care of two more things though:

    1. Please turn off the auto bind function inside your application
    2. Please import the newest version of our Standard Content to your instance. It contains the needed configuration for all your widgets, especially concerning the templateShareable property

    I really hope this helps you and I would be glad if you could update me with a short notice if you were successful after utilizing the aforementioned steps.

     

    Regards,

    Armin

    • This reply was modified 3 weeks, 6 days ago by AvatarImmersion.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.